Pages

Tuesday, 27 December 2011

CUTIII~ XD


huhuhu,aku xbape shat ari ni..tapi aku msih kuat XD
aku dan kuarge aku cuticuti kat melaka
sje je nk ambil angin sblum aku g plkn..
smbil cuti tu,aku 'shopping' ngn akk aku^^~ (padahal beli brg tuk plkn  je bkn beli sesuke ati=.=")

de gak kwan aku dh siap 'pack' wlaupun die pegi pd 2 jan..
aku ni...dh la pegi pd 1 jan..'pack' pun blum siap =.="
tapi..brg2 je blum siap=.="
sok ayah aku bwk aku pegi m.c..
tpi aku xtau kt klinik mane..

mse aku cuti kt melaka
aku dan akk aku jalan2 kt tepi pantai..
aku mmg suke jalan2 kt tepi pantai..BEST~!! >.<
smabil tu aku tngkap gmbar..tgok kt bwah ni ^^v
 ni tapak kaki den XD


 akk aku de jumpe cangkerang...cantik gak^^



 ni aku XD


 mueheheehe XD fazra~ ^^


nilah pemndangan pantai ayer keroh melaka~


pastu,aku tgkap gambar aku dan adik aku yg xsebrape hensem XD~

huhuhu,penat tu penat la gak^^ tp best XD
lagi bape ari aku nk pegi plkn ni=.="
huhuhuhuu T-T
well~ goodbyeee T-T anyong~


Thursday, 22 December 2011

HAHAHA...DAPAT SURAT PLKN~ =.="


asslamualaikm..T-T..

aku sudah menerima surat darpda  PLKN...hahaha =.="
bile aku dah dpat tu..otak aku 'blank'..'blur'...
aku mmg minat PLKN ni pun..tp ntah kenapa aku rase lain pulak=.="
huhuhu,aku mmg minat aktiviti yg lasak XD xkisah lah lasak mcm mane pun~
sblum aku dapat PLKN ni,aku de doa yg aku nak sgt pegi PLKN..
akhirnyeee,,aku dpat gak^^
aku dpat 'intake' 1 mksdnye kumpulan 1 la
mak aku kate "okey la tehah,pegi awal balik awal~"
aku pun rase cmtu gak..senang cikit bagi aku
ada la gak kwan2ku yg dpat 'intake' 2 tau 3 kate kat aku "tehah tehah,nnti bgtau tau cmne rase kat PLKN.."
aku 'on' je klu diorg nak aku citekan psal pengalamanku kat PLKN..

dalm sampul surat PLKN tu de beberape borang yg kene isi
aku tgok de 17 m/s kene isi borang ..tapi bnyak gak tempat kosong yg perlu kene isi
yg paling penting sekali...
aku kene m.c =.="
aku kene cek mate aku..
aku kene cek telinge aku..=.="
yg paling aku 'xsuke' aku kene cek dalaman aku~!!! T-T OMG~!!! aku xnak doktor laki>.<!!
mak~!!!aku 'TAK NAK' doktor laki >.<!!!!
klu aku dpat doktor laki gak~ aku reda jela =.="...T-T
syaratnye agak ketat gak~..
mse nak pegi tu,,hanya 1 beg pakaian dan 1 beg sandang saje dibenarkan bawa..
uiissshhh,payahnyerr..aku ni dah la pompuan bukannyerr laki..
klu laki snang la..bawa brg 'simplesimple' jerrr...
tp klu pompuan ni..payah cikit kot~..yelah,bnyak brang kene bawak~ 
"pahampaham jelah dengan pompuan ni" =.="

owhhh..satu agi..yang paling 'BEST' yg aku mnnti-nantikan ialah borang kebenaran pengendalian 'senjata M16'..aku mmg nak rse cmne senjata M16 tu XD
tp..aku kene pakai crmin mata lahh sbb aku ni rabun jauh=.="
hahaha,at least aku gune gak senjata M16 tu XD

kene buat bank BSN tuk masuk elaun slpas tamat PLKN
elaun akan ditolak jika xdpat hadir tanpa kebenaran~...
dan mcm2 larr syaratnyerr~
well,papepun tu syaratnyer..syarat ttap syarat .kene patuh ikut syarat klu x 'NAHAS'  aku XD
naik gillerrr aku dibuatnyer ~!!! =.="
tgok kt bawah ni..mcm tu la gilerrnye =.="




glitter-graphics.com
.

Monday, 19 December 2011

sebelum aku pergi..='(

asslamualaikm^^...
huhuhu,sblum aku mulakan,aku nak nngis dulu...huuuuahhhhhh~!!!!
okey,dah abis nngis lah^^
tajuk kt atas tu wat aku soodihhhh T^T
aku akan rindu kt mak ayah den~..(pdhal plkn dkat jorr kt umah XD)
aku akan rindu adik beradik aku~..
aku akn rindu saudare mara aku~...
aku akn rindu kawan2ku~...
  • syakira~..
  • zuriani~..
  • tehah najwa~..
  • faiqah~..
  • shameera~...
juniorjunior den gak~=.="


aku akan rindu katilku~...
aku akn rindu SUMENYERR~!! XD
huhuhuhu T-T...pasni mukaku akn jadi negro balik=.="
aku dh lima tahun kawad kaki kt skolah menngah..pasni smbung balik kt plkn..
mmg keje aku asyik kwad kaki je lah..balikbalik kawad,balikbalik kawad =.="
mgkin aku ssuai kot ngn kawad kaki ni XD
tehah~!!!kau boleh wat nyerr~!! XD




.

Friday, 16 December 2011

jangan layan ngn org yg bodoh...

what's up~!! asslamualaikm^^

"jangan layan org yg bodoh"..aku trjumpe ayat ni kt status fb..
bile aku pkir2 balik,,mmg btul gak XD 
ayat ni wat aku tringat kt mak aku~  mase mak aku brceramah ngn aku..
mse tu mak aku brceramah tntang prempuan nk tukar jdi lelaki..

mak aku kate "perempuan yg nk tukar jantine ni org yg bodoh dan org yg tidak matang."
org cmtu pnngilnyee 'pengkid'

 mak aku kate agi " org yg layan pengkid pun org yg bodoh gak kcuali kwan biase2 la tp jangan smpai de perasaan 'sayang sampai mati' kt pengkid ni (bg pompuan)"
tu panggilnyee 'pompuan songsang'

aku setia mndgr ceramah mak aku~ XD 
yelah,nk wt pe nk ubah ciptaanNya.Tuhan buat yg trbaik tuk hambaNya^^
pastu mak aku nasihat..
"tehah,jangan layan ngn org yg bodoh. klu x nnti tehah mnyesal yg tehah tlah dibodoh sbb tehah layan org yang bodoh."
mak aku dh mcam PRS lak XD aku sentiasa igt kate kate mak aku XD
ibu~!! you are the best lahh~!! XD

.

agak agak leerrr =.="

asslamualaikm^^...

huhuhu,aku agak sdih dan kecewe sbb de sorang hambaNya wat aku S.A.B.A.R..
nasib baikla aku leh sabar agi ngn die,klu x dh lame campak kalkulator kt die~..
tolong la jage hati org...tolong la beradab ngn org...
ishhhhh,wat aku nk nngis je =.=" die ni de blajar ke x care beradab ngn org ni?=.="
klu bleh nk jerr aku nk ajarr die care beradab tp xboleh die duk 'utare' aku lak duk 'selatan'..
care care die boleh wat aku hampir BENCI kt die~ tp mane bleh benci ssame manusie kn^^
bile aku nasihat kt die,die wat 'dunno' jee =.=" ishhhh,die ni 'keras kepala'~
aku mmg sakit ati ngn die sbb die xdek adab=.="
  • pe rase ko bile org tu tumpang kt umah ko n then org tu buat mcm umah sendri???
  • pe rse ko bile org tu buka 'laptop' ko ssuke ati tanpa kbenaran???
  • pe rse ko bile org tu gune 'handphone' ko ssuke ati tanpe kbenaran???
  • pe rse ko bile org tu gune brang ko ssuke ati tanpe kbnaran???
kt atas nilah wat aku mmg sakit ati bile die wt cmtu...
ko igt ko dh pandai sgt ke dgn care ko tu?
ko igt mak ayah ko pnyerrr kerr???
wei,tolong lahhhh bradab~!!
ko tu dh bsar laarr,ko ptut kene pkir~
klu aku tgur ko,ko akn takut ngn aku sbb aku ni garang 'sometimes'
dh lahh..malas aku nk mmbebel ni..agpun ko pun xsuke bebelan aku..
pe gunenye aku mmbebel kt ko padahal ko wt xtau jee..
tolongggg lahhh weiii~


.

Wednesday, 14 December 2011

BOWLING~!!! ^^

hekhekhek,asslamualaikm^^
hahahah XD td aku ngn kazenku pegi jusco a.k.a jj..
pastu,aku n kazen main la bowling..rm9 tuk due org n satu game jerr..XD
bile game tu dh start,giliran aku yg mule dulu..bola aku asyik masuk longkang jerr =.=" dh 3 kali kot..
ttbe lak,,de orang pakcik ni tgur aku.."dik,ni dh 3kali masuk longkang ni dik.."
aku senyum jelah..kemudian,pakcik tu ajar lak aku cara nk main nyerr XD 
lame2 tu dpat la jatuh sume 'botol-botol' tu XD pastu pakcik tu blanje air 'cola-cola" XD
'plus', die tmbah agi satu game tuk aku n kazen,,(baikkkk sangat pakcik ni)
scre jujurla aku kate,,pakcik tu baikkkkk sgttttt~ ^^v
dh la tmbah satu game agi n blnjee air agi tuk aku n kazen aku ni..
pas aku n kazen dh abis main,pakcik tu kate "dik,nk tmbah agi satu game??"
aku kate " ehhhh,xpe ah pakcik..susahsusah je.trime ksih pakcik ^^"
aku n kazen punn pegi dri situu..

Saturday, 10 December 2011

SETIAP PERTEMUAN MSTI ADA PERPISAHAN

what's up~!! asslamualaikm^^
tajuk kt atas tu adalah fakta bukannye auta..xkisah la bgi kawan2 ke,pasangan istimewa ke , kawan istimewe ke , tau sesiapa shje ^^ perpisahan ni bg aku tidak bertemu agi..kite hidup dalam dunia ni hnye smntare shje tp yg kekalnye di alam sane^^ pape shaje yang kite miliki sperti :

  • ibu bapa tersyang
  • kawan kawan
  • teman istimewe
  • dan lain2 yg boleh wt sbg 'istimewe a.k.a special'
akan terpisah juge T-T..kite kene trime knyataan ini dan kite xboleh 'mnngis mraung mcm org gilerr'
contohnye:-
  •  'girlfriend' ditinggal oleh 'boyfriend'nye sbb 'boyfriend'nye xdek perasaan agi terhadap 'girlfriend'..'girlfriend' pun mnngis melalak sbb xbleh trime knyataan ini....
tu contoh pertame..contoh strusnyee:
  • 'A' baru shje khilangan ibu bapanye..'A' ni pun dh xmakan smggu dan hanye minum air shje..malah,'A' ni kerap mnngis smpai matenye lembam..
mmg sdih la bile org yg kite syg xdek agi dalam hidup kite atau ditinggal oleh org yg kite syg..
tp kite kene 'blajar' tuk mnerime knyataan ini sbb ni takdirNya dan kite xboleh mngubah takdirNya..
mak aku pernah kate kt aku "pape yg kite miliki adalah anugerah drpadaNya dan bile2 juga akn ditarik balik olehNya" tu la pesanan mak aku...
bile aku pikir2 balik ape yg mak aku katekan tu mmg btul..

owhhyeee,aku de ngok 'ombak rindu' tau..
aku tpikir ape beza 'reda' dgn 'pasrah'?
merujuk dlm 'KAMUS DEWAN (edisi keempat)'...
reda tu mksudnye bersedie dgn ikhlas hati
pasrah pula mksdnye berserah
ermmmm..aku pham sbnarnyee tp..buat aku bingung =.=' hahhaha
pepe yg telah trjadi pd kite,kite kene reda dan trime knyataan^^ dan kite brusaha mncari ke arah 'positif' ^^ okay^^v  dan jgn hnye duduk diam dan mnngis shje

Friday, 9 December 2011

PLKN...=.='

YO~ asslamualaikm^^..
rse sedih lak bile dpt tau yg aku dpt masuk plkn..T-T...PLKN tu mmg best pun tp..aku hnye cuti slme 3 mggu je la sblum msuk plkn=.=..jadi,aku nk cuti puas-puas ngn kuarge dan kawan2 aku..
hujung bulan 12 ni,aku kene beli barang kperluanku(rse malas plak nk beli XD)hohoho.
owhhyeee,agpun ni agak 'first time' aku akn bkwan ngn laki.sblum ni prnah tp "cmtu cmtu jela" XD mgkin aku akn brse 'kekok' bile bkwn ngn laki(maklumla skolah aku sume pompuan) hahaha.lame2 tu aku biase la^^v..aku akn brkhidmat slame 3 bulan dan mgkin aku dpt elaun rm450 slpas aku tamat plkn.
mak den pun kate " bgusla tehah dpat plkn ni.untung tau sape yg dpt ni"
aku hanye diam dan senyum je kt mak aku^^
well,doakn aku supye aku slamat dan sentiase dilindungi bile aku brade di plkn^^
anyong^^
setiap pertemuan mesti de prpisahan

Thursday, 8 December 2011

EX SK PUTERI & EX SMK PUTERI

asslamualaikm^^...aku dah 11 tahun sekolah pompuan dan aku xpernah gaul ngn laki(kcuali ayah,adik,atuk n abg saudare lerr)=.="klu pernah pun mse tadika lah^^
 okey..mule2 aku nk crite lahhh mase aku kt skolah rendah...pastu skolah menengah^^

SK PUTERI(2001-2006)
aku mrupakan anak cikgu kt skolah pu3.anak cikgu muzik n b.melayu~ XD ramai org kate yg aku ni seorang pendiam , xramai kawan , xmudah gaul ngn kwan dan macm2 lahh.ye,aku mgaku yg aku ni mmg seorang pendiam.mmg sakit ati la diorang ckp cm tu psal aku..tp aku hnye mmpu diam je lah..
yg pling aku xske..msti de cikgu 'comment' pasal aku kt mak aku=.= sampai mak den marah kt den=.=
sbb aku XDEK RAMAI KAWAN n XPANDAI GAUL NGN KWN~!!!! huhuh,mse 'rehat' aku sorang,mse bratur pun aku sorang.dlm klas plak,de sorang cino n india ni suke buli aku=.= ..smpai cikgu 'report' kt mak den..(mmg padan muke laaa XD) mmg tension la mse aku kt skolah rendah.aku tpakse bthan selame 6tahun kt skolah rendah~!!!huhuhuuT-T bile aku pikir2kn balik mesti de hikmahnya..aku kne sabar jelah..

SMK PUTERI(2007-2011)
mse aku dh pringkat skolah mnngah,,aku msih agi 'bdak pendiam'=.= 
bile dh bape bulan,aku dh mule bgaul ngn kwn2ku..scre jujunye,aku mmg SUKE BKAWAN^^
tp....aku xdek sape kwn baikkuT-T...huhuhu..aku hnye bdoa dan usaha shje^^
mse aku f2(seingat aku)..aku de kwan sorang ni..die ni baik..dan diela yg mengertikan KAWAN BAIK kt aku..hahaha,XD aku mmg sayang die~!!! n pd pringkat skolah mngah ni mcm2 knangan yg sukar aku lupakan..
de yg pahit , manis , masam dan masin XD

*FORM 3
mse ni aku msuk prs (pembimbing rakan sebayooo)..mule2,aku mmg xprnah tpikir nk msuk prs ni.bile de sorang akk  penolong prs kate kt aku "tehah,nk masuk prs x??" aku pun tpikir laa..
aku agk delima la mse tu..aku pikir pasal pmr dan aku pun minat prs ni..
bile aku bgtau kt mak aku..mak aku kasi tapi kene pandai bahagikan mse..jadi,aku ambik kputusan yg aku nk msuk prs ni..agipun,akk saudre aku pun prs XD 'plus',die adalah penolong  prs^^v
die ni gak yg mngajar aku erti 'prs' hohhoXD aku mmg syg die sbagai akk aku..klu de pepe masalah,dielah tmpat luahan aku..agpun akk aku kt asrama pnuh.mmg susah aku nk 'contact' akk akuT-T... akk saudre aku ni seorng lembut , peramah , pandai , sng bgaul dan ayu orgnye^^
de gak kwn aku admire die XD hahah^^v 
akk saudre dan akk aku adalah idolaku 

*FORM 4
awal blan jan, prs(f4 n f5)  jdi fesi mse mggu orientasi f1.kojonyeee,jagoo dak2 f1=.= mcm babysitter lak XD hahha,best la gak^^ prs f5 ckit jdi akk senior prs mntk tolong la prs f4.

huhuh,,mse taun ni aku bkan duk kt klas..klas aku brasingan ngn klas2 lain.
klas aku kt bilik mpv a.k.a bilik dadanan=.= mmg aku n kwn2 aku sekse nk hidup kt klas tu T-T
  • first,mmg panas tmpatnyerr(xdok oksigen)~
  • second,tmpatnyer kecik~
  • third,papan putih x ckup bsar~
  • fourth,setiap abis je skolah,keje den jelah yg asyik kunci pintu dan pastikan sume tgkap tutup=.='
  • fifth,setiap pagi,stiap kali matahari terbit,msti kene mato den.mato den dh la rabunT-T 
  • sixth,xdek jiran klas=.='
  • seventh,xleh jerit kt dalm bilik tu nnti de 'echo' XD
tu kburukannyerrr..
yg kbaikanyerr..
  • bilik tu CANTIK=.=' 
  • dkat jerr kntin^^ (leh curi mse tuk makan^^v)
aku n kwn2ku kene gune bilik tu smpai akhir taun=.=' 
*FORM 5
tahun ni mrupakan tahun akhir bgkuT-T..knangan yg sukar aku lupekan adalah mse kem PRS..aku dan 10 org ag jadi fesi prs^^ mmg best tp penat la..
antare tugas2nya:
  • jago dak2 tdo smpai pagi.
  • kene sdiakn makanan pg , tghari , ptg dan mlm..
  • kjutkn dak2 yg masih mmbute pd wktu pg/solat subuh=.=
  • kene 'handle' permainan tuk bdak2
  • dan byk agi laa..
soalan yg kerap dak2 kwn2 tnye aku "nape ngn kaki?"..
huhuhuhu,mse kem ni ibu jari kaki aku cedere.jadi,aku hnye pakai 'selipar jamban' spnjang kem tu.
kem tu buat slme 3ari 2 mlm~
mse ari akhir kem,atiku mule rse sdih T-T...sbb 'last' kem prs 2011..
klu bleh aku xnk nngis tp aku nngis gak=.='

tahun ni gak agak mncabar bgku^^ mcm2 trjadi...



p/s: bru buat blog XD