Pages

Saturday, 15 September 2012

SEDIH DOHH..~


assalamualaikm...~
huhuh,result UPS aku xbape okk T.Tv
rase nk nngis jeee..
 huuaaaa...~

xnafi laaa,aku jeles ngn org dpat 4 flat...
huhuhu,,
mak aku kate..
"tu lahhh main main agi.."
ermm,aku just diam jee...

sampai cikgu kawad aku pun tnye aku..
"result cmne..??"
aku xtau nk ckap ape ...
mak aku kate..
"xpe tehah,pasni wat betul betul..."
nasib baik mood mak aku okey..
klu x..mmg satu rumah kene kejar aku..skali bwak parang n cangkul..
yg best tu dapat pnampor free..=..="

PSPM ni aku kene wat betul betul...
bukan mudah nk dpat skor dohh.
yg penting usaha kite..
blajor blajor blajor...~!
akanku usaha blipat kali ganda~!!!
(kononnyerr la..=.=")
insyaAllah^^
-tehah@sky-                        



Monday, 20 August 2012

i missed my past...

yo~ asslamualaikm^^...
kejap jerr dh raye kn..mase mmg cepat..
ermmmm,,aku nk kongsi laarr.apa yg terbuku kt hati aku ni..
aku mmg RINDU sgt mase zaman sekolah mngah aku T-T
tp mase skolah rendah aku x bape igt..
mklum laahh,orang jahil..XD
muhehehe~...

ohhhyeeee..mase kt PLKN pun aku RINDU..
RINDU membuat aku terkenang MASE DULU..^^
huhuhu..~
skolah mnngah, aku mmg rindu ngn kawan2 n cikgu2 aku
yg aku paling rindu skali...tmpat yg sellu aku duduk..
kt bawah pokok XD
i missed that place..~

tmpat yg aku n kawan2 aku suke lepak..~^^
huhuh,rindu kot~
kawan aku rindu skali,,geng2 PRS , n kawan yg mengertikan SAHABAT~
diorangla wat aku blajar something..~
tp,skunk ni ,pas tamat skolah mnngah..
susah nk jumpe kawan2 skolah mnngah..huhuhuh

klu boleh ,aku nk jumpe diorg~ trutamenyerr,kwan rapat aku.
mase aku form 5,aku jdi mangse ngn dak form 1..=.="
surat dripd bdak form1 melayang2 dtg kt aku..=.="
ada bdak form1 blnje aku MCDonald laarr..~
aku pun xpaham..=..=
mcm2 karenah..~ tp ,apa2pun,,satu kenangan bgiku^^

skunk ni,aku blajar kt matrik..dapat kawan pun yg berbeze..^^
ada yg manja..
ada yg happening...
ada yg pemalu..
ada yg suke kaco den , stiap kali nampk den mst nk kaco..=..="
ada yg suke cari pasal ngn aku..
hahahah,macam macm laa ^^
tp kawan yg aku xkn lupe dlm seumur hidupku iaitu kawan yg mengerti SAHABAT..
walaupun aku xjumpe kawan aku dh bape bulan..
aku ttap igat...sbb dielah yg mgertikn SAHABAT pd aku~
sekian...^^

-tehah@sky-             

Saturday, 11 August 2012

my birthday...~

asslamualaikm...^^
pada tarikh 5 ogos..mrupakan tarikh hari lahir aku..
tmbah tambah agi bulan puase.
hahahaha XD

ermmm,xku jangka laarr..
aku igt kan ramai la yg xwish aku..
so,aku just diam je laa..=.="

pas maghrib(4ogos),tibe tibe roomate aku jerit lak..
"tehah~!!!! HAPPY BIRTHDAY~!!!
mase tu aku tgah basuh pinggn..
tdengar lak dri luar..
sapo laarr yg jerit tu,,=.="

dlam hati aku kate..
aik,asal awal sgt diorg wish ni???
lum agi tibo hari jadi den..=.="
tp,klu ikutkn islam..
pas mahgrib,dh mule hari baru...

pastu,wat aku tharu tu couz aku n sorg agi kawan aku kasi cupcake..^^
 maaf gmbar tbalik lak..=.="

sbnarnye,diorg kasi aku 12 cupcake..XD
jadi 1 kotak ada 6 cupcake..
hahaha,sweet sgt laaarr korang ^^

pastu,ada sorang kawan aku dri aras bwah ni dtg kt bilik aku...
di kasi aku cake die birthday die,,
agi pun hari tu hari jdi die..(4ogos)^^
die ckap aku..
"tehah,kte igt tarikh lahir awak smpai bile2.agipun tarikh awak slpas kte^^"
tharu lak aku >.<v

kul 11 mlm (5ogos)..kmbar aku n dua org yg suke kaco kacau aku dtg..=.="
diorg kasi aku big apple XD n coklat..~
ade gak kawan2 aku kasi mesej..junior2 pun kasi mesej gak..
tharu la gak~
lalalal~

aku mmg bterime kasih kt kwn2 aku yg wish aku XD
kamsahamnida!!! XD

-tehah@sky-                    

Friday, 20 July 2012

SABORRR JERR.....~

yo,assalamualaikm~^^v
herrrmm,aku nk crite pasal sorang minah roomate aku ni..
aku xkan 'mention' name die..

mulemule aku tgok muke minah ni mcm ok jerr..
aku borak borak ngn die
aku tolong die..
minah ni kt sebelah katil aku jerr....=.="
hermmm..~

bile dh bapo ari aku kwn minah ni..
aku dh tau la prangai minah ni cmne...
agak pelik minah ni..=..="

die ni jenis xleh ditegur atau nasihat kt minah ni...
pasal masalah kecil pun nk besar2kn..

ada ari tu,aku gaduh ngn minah ni..
sbb apa yg aku tgur n nasihat die..
die lgsung xdgr...
nak je aku TUMBUK lajulaju kt muke die..

die igt apa sume yg die buat adalah betul..=.="
aku agak tensen ngn minah ni..
seriusly,aku mmg xtenang duk dlam bilik tu...
ag dua org roomate aku pun dh bengang ngn minah ni...


ada ari tu , aku mmg tensen sgt ngn minah ni..
so,aku tido kt bilik sebelah..
kul 5 lebih pagi..minah ni cari aku...=.="
die pegi kt bilik n tnye kt kawan aku..
"ermmm,tehah ada kt bilik awak ke???"
aku mmg xpaham ngn prangai minah ni...
kawan aku pun tipu die..
"ermmmm,xdek..die ada kt surau kot.."

samalam,aku ngn minah ni mmg bperang dlm bilik...
nak kate perang dunia 18tahun...=.="
die jerit , aku pun jerit..
sampai tingkat bwah pun dgr..
blok sbelah pun dgr..
smpai felo(warden) pun dgr la..=.="

so,felo pun dtg kt bilik..
n crite la apa masalahnyerr...
bile dh crite sume masalahnyer,,,
aku tgok muke felo nk gelak..=.="

hermmm,pendek kate..aku xpnah jumpe manusia mcm ni...


Sunday, 27 May 2012

apa yg aku tak suke....=P

huhuhu...sesiapa yg baco blog aku..dpt la tau aku ni cmne..XD
ehemmm ehemmm...meh aku listkan...XD
nnti senang nk bace..^^v
let me see..
  •  klu dlm fb,aku xsuke org post gambar die n die tulis " saya xcantik/xhensem mcm korang"..ayat mcmtu aku mmg xsuke sgt..sbb bgi aku, 'nape perlu tulis cmtu?padahal dlm gmbar tu mcm gedik n saje watwat hensem/cantik/comel..?' klu ye pun xyoh lahh tulis "saya xcantik/xhensem mcm korang"
 
  •  sparuh laki ckp pasal aku..yg aku ni 'pompuan mahal'...ABIS TU KO NK POMPUAN MURAH KER?????KLU KO NK POMPUAN MURAH,KO PEGI KEDAI RM2..~ bkan apa, klu mntak couple2 ni..aku xlayan..klu ko nk jadi kawan ke kawan rapat aku.aku on jerr..klu lebihlebih tu,sorry la bro~ no time for couple..~
 
  •  aku xsuke kt org bcouple ckap "i love you more than anything ,dont take her/him from me"...mmg aku nk akkhhtuiih laaarr..trutamanye org2 mude ni(zaman skolah menengah)..ko xdek hak nk ckp "dont take her/him from me"..ko blum agi suami/isteri yg sah..klu sbgai kawan ckp "i love you" xpela , aku xkesah sbb aku pun ade kawan yg aku sayang...~tp,klu org couple ckp "i love more than anything", bg aku,org tu lupe diri..=.="v
 
  •  aku mmg pantang ngn orang masih bscandal or couple dgn org pengkid(bgi pompuan) dan org gay (bgi laki)..bg aku orang cm ni masih x matang..kpd sesiapa nk tukar jantina tu,tolong la sedar weii..~ tuhan dh cipta ko dan ko patut syukur apa tuhan beri..ko xleh nk ubah jantina walau mcm mane pun ko sedaya upaya nk ubah jantina...kpada sesiapa yg bscandal or couple ngn pengkid or gay ni..tolong la pikir2 untuk kebaikan diri ko...xdek gune jer couple or scandal ngn org sonsang...klu nk kawan dgn niat baik..xpe,aku paham..klu lebih2 ni..mmg nk kene pnampor free dri aku..
 
  •   aku xsuke laki PAKSE aku couple...=.=" wak lu laarr..ko igt klu ko pakse2 aku boleh wat aku aku jatuh hati ngn ko..???tolong la,xgentlemen lgsung..talk to my hand laarr !
nk kene bom x..?

sebnarnye ade bnyak agi..aku nk list ni..tp xpe lah..
aku just list yg penting jerr..
sekian..~


 -tehah@sky

Monday, 21 May 2012

handphone oh handphone...=.='v

smalam,aku n kuarge g KL..
gi sane beli laptop , kasut kulit ,HANDPHONE..~=.="
dan sterusnyerr...~

firstfirst,beli laptop dulu...
pastu beli handphone..
aku agak keliru nk pilih mano satu..
mak aku suruh aku beli nokia...
tapi aku nk samsung..T-T
mano satu den nk pilih ni....?

kt situ kbnyakkan aku nmpk jual touch screen..
klu nk beli yg keypad jerr scond hand laarrr~
ataupun blackberry...
tp aku xsuke jens hp besarbesar ni...=.="
ia mnyusahkan aku nk jage hp jenis cmtu..=.="

firstfirst,aku tgok nokia lumia..
byk gak jenis nokia lumia ni..
bile aku cube hp tu...masyaAllah...
aku dh pening la..
seriusly,aku xreti sgt gune hp jenis cmtu..=.="
bnyak sgt data nyerrr...~
apa gi aku trus reject laarr..
sbb ia xbrkenan ngn aku...^^v
hp jenis cmtu sesuai ngn org yg byk keje...=.="
daaaa..~

pastu aku trnmpak nokia 500..~
nokia ni de byk pilihan wrnenyerr..
tp kt situ jual tige wrne jerr..hitam merah n biru XD
ape agi..aku pilih wrne biru laarr~
tgok bawah  ni XD
cool kann.. ~!

tp..yg penjual tu kasi free pilihan wrnenyerr..^^
aku dpt tige wrne tmasuk wrne biru XD
                    
 -tehah@sky-                        




Sunday, 20 May 2012

tinggal bape hari jerr lagii..~

ehemm ehemm,xlame agi aku nk msuk matrik..T-T
aku de gak tanye kakngah camne kt matrik tu...?
unbelivable...xlame jerr kot
hmmmm..~

kakngah bgtau mcm2 psal matrik tu..
bile aku dgr apa kakngah crite..
aku rase macm....~

apa...???!!!

ada rase takut la gak..=.="
kt sane tu,aku kene mghadap buku jerr la..huhuhuhu
nk xnk..aku kene usahe XD
macm aku study sains..
cmne aku leh dapt A-...=.="

i must do it~ !!!!!

nasib baik aku xdek repeat ujian kete...~
alhamdulillah..^^
klu x...aku xdek mase agi la,,,
skunk ni aku kene sedia la sbelum aku pegi..
agipun aku dh dapt la kalender matrikulasi..
huhuuhu
wish me luck..^^v
 lalalala~
-tehah@sky-                              

Monday, 14 May 2012

saengil chukha hamnida nae chingu~ !!!

ehemm ehemmm...heheheh tkejut x~??
dh 18 tahun la kawan aku ni...^^v
alhamdulillah~
semoga pnjang umur n murah rezeki....XD
selamat hari lahir~!!!

'firstly', aku nk mntak maaf sbb hp aku rosak...=.="
mmg hp aku dh xleh nk hidup agi...T-T
sbb tu aku xleh antar masej atau call ko..~
mianhe chingu..hahahah~

pasni,hang nk smbung blajor kt utara ...T-T
aku lak kt area n.sembilan jerr
pas ni, la ni pi utare..jgn lupo teman2 kt n.sembilan ek..^^
okey...^^

jgn rsau...aku sentiase igt kawan2 aku..^^
trutamanye kwan rapat macm ko...>.<
aku nk trime kasih byk2 kt ko..
sbb jadi kawan aku sampai skunk..^^
thanks for being my fren~

mase kt plkn pun klu de masalah ,aku call ko..wlpn line xclear~
ko dgr masalah aku n nasihat aku...^^
thanks again...^^
mintak maaf la sbb aku xdek adiah nk kasi ko..~
huhuhuh
sorry ek~..

nah tuk hang~....>.<v



사랑내 친구 ~

aku arap dpt jumpe ko agi n dpat dgr crite2 ko agi~^^
semoga berjaya kt U ^^ semoga dpat capai impian ko ^^v

안녕~!!
  -tehah@sky-                      




Saturday, 12 May 2012

i love yamaha nouvo !!! XD

hahaha XD
tajuk kt atas tu aku suka kn motor yamaha nouvo...XD
heheheh,aku suke sejak aku pegi kt kdai 7-eleven..
aku trnampak motor nouvo yg de tulis nama pemilik motor tu..
motor coraknye agak cntik..XD

seriusly,aku asyik pndang motor tu....=.="
sampai aku tlupe nk beli apa bila dh sampai kt kdai 7-eleven...=.="
alamak..lupe lak nk boli apo..~

ohhyeee.....F.Y.I...
for your information...
yamaha nouvo ni prnah diiklan oleh TVXQ~!!!! >.<v 
wooww...~

ni gambar nyerr..diorg wat kt thailand...~^^

-tehah@sky-               

Friday, 11 May 2012

orang tu...orang ni..XD

walaupun kt skolah aku nk dikate kn pendiam...sbnarnye aku xdek la pendiam sgt..
aku suke bcakap...=.=" klu xcayo..,tnyo akk den...=.="

hahaha XD itu 'imej' aku tp bukan yg sebenar...
arap arap paham la...^^
aku mmg suke ngn orang bcrite...
xkesah la crite apa pun
tapi aku lebih suke org tu crite tntang kisah die...^^
tu aku mmg setia mndongar XD

ntah..aku pun xtau napo aku suke...=.="
klu kt plkn...de 2 orang yg suke bcrite kt aku...^^
sorang pompuan n sorang agi laki
klu aku de mase , aku dngar crite diorg...
kebiasaan aku selalu dngar crite drpd pompuan..
mklum la aku skolah pompuan

 kt plkn,  kali prtama  ngn laki suke crite kt aku...=.="
aku pun sotio la dongar..
klu pas meeting,die mesti de nk crite something kt aku..
die ni byk cakap gak ek...

tp aku kesah la cume aku rase 'kekok' la...=.="
lame lame tu aku dh biase la ngn die...^^
de mase tu die pun de luahla pe prasaan die thadap aku..=.="
aku trime die sbagai kawan aku
aku dan die adalah ketua komponi bgi wira n wirawati...

walaupun aku pun ada prasaan thadap die..
tp...aku nafi perasaan tu...=.='

-tehah@sky-