Pages

Sunday, 27 May 2012

apa yg aku tak suke....=P

huhuhu...sesiapa yg baco blog aku..dpt la tau aku ni cmne..XD
ehemmm ehemmm...meh aku listkan...XD
nnti senang nk bace..^^v
let me see..
  •  klu dlm fb,aku xsuke org post gambar die n die tulis " saya xcantik/xhensem mcm korang"..ayat mcmtu aku mmg xsuke sgt..sbb bgi aku, 'nape perlu tulis cmtu?padahal dlm gmbar tu mcm gedik n saje watwat hensem/cantik/comel..?' klu ye pun xyoh lahh tulis "saya xcantik/xhensem mcm korang"
 
  •  sparuh laki ckp pasal aku..yg aku ni 'pompuan mahal'...ABIS TU KO NK POMPUAN MURAH KER?????KLU KO NK POMPUAN MURAH,KO PEGI KEDAI RM2..~ bkan apa, klu mntak couple2 ni..aku xlayan..klu ko nk jadi kawan ke kawan rapat aku.aku on jerr..klu lebihlebih tu,sorry la bro~ no time for couple..~
 
  •  aku xsuke kt org bcouple ckap "i love you more than anything ,dont take her/him from me"...mmg aku nk akkhhtuiih laaarr..trutamanye org2 mude ni(zaman skolah menengah)..ko xdek hak nk ckp "dont take her/him from me"..ko blum agi suami/isteri yg sah..klu sbgai kawan ckp "i love you" xpela , aku xkesah sbb aku pun ade kawan yg aku sayang...~tp,klu org couple ckp "i love more than anything", bg aku,org tu lupe diri..=.="v
 
  •  aku mmg pantang ngn orang masih bscandal or couple dgn org pengkid(bgi pompuan) dan org gay (bgi laki)..bg aku orang cm ni masih x matang..kpd sesiapa nk tukar jantina tu,tolong la sedar weii..~ tuhan dh cipta ko dan ko patut syukur apa tuhan beri..ko xleh nk ubah jantina walau mcm mane pun ko sedaya upaya nk ubah jantina...kpada sesiapa yg bscandal or couple ngn pengkid or gay ni..tolong la pikir2 untuk kebaikan diri ko...xdek gune jer couple or scandal ngn org sonsang...klu nk kawan dgn niat baik..xpe,aku paham..klu lebih2 ni..mmg nk kene pnampor free dri aku..
 
  •   aku xsuke laki PAKSE aku couple...=.=" wak lu laarr..ko igt klu ko pakse2 aku boleh wat aku aku jatuh hati ngn ko..???tolong la,xgentlemen lgsung..talk to my hand laarr !
nk kene bom x..?

sebnarnye ade bnyak agi..aku nk list ni..tp xpe lah..
aku just list yg penting jerr..
sekian..~


 -tehah@sky

Monday, 21 May 2012

handphone oh handphone...=.='v

smalam,aku n kuarge g KL..
gi sane beli laptop , kasut kulit ,HANDPHONE..~=.="
dan sterusnyerr...~

firstfirst,beli laptop dulu...
pastu beli handphone..
aku agak keliru nk pilih mano satu..
mak aku suruh aku beli nokia...
tapi aku nk samsung..T-T
mano satu den nk pilih ni....?

kt situ kbnyakkan aku nmpk jual touch screen..
klu nk beli yg keypad jerr scond hand laarrr~
ataupun blackberry...
tp aku xsuke jens hp besarbesar ni...=.="
ia mnyusahkan aku nk jage hp jenis cmtu..=.="

firstfirst,aku tgok nokia lumia..
byk gak jenis nokia lumia ni..
bile aku cube hp tu...masyaAllah...
aku dh pening la..
seriusly,aku xreti sgt gune hp jenis cmtu..=.="
bnyak sgt data nyerrr...~
apa gi aku trus reject laarr..
sbb ia xbrkenan ngn aku...^^v
hp jenis cmtu sesuai ngn org yg byk keje...=.="
daaaa..~

pastu aku trnmpak nokia 500..~
nokia ni de byk pilihan wrnenyerr..
tp kt situ jual tige wrne jerr..hitam merah n biru XD
ape agi..aku pilih wrne biru laarr~
tgok bawah  ni XD
cool kann.. ~!

tp..yg penjual tu kasi free pilihan wrnenyerr..^^
aku dpt tige wrne tmasuk wrne biru XD
                    
 -tehah@sky-                        




Sunday, 20 May 2012

tinggal bape hari jerr lagii..~

ehemm ehemm,xlame agi aku nk msuk matrik..T-T
aku de gak tanye kakngah camne kt matrik tu...?
unbelivable...xlame jerr kot
hmmmm..~

kakngah bgtau mcm2 psal matrik tu..
bile aku dgr apa kakngah crite..
aku rase macm....~

apa...???!!!

ada rase takut la gak..=.="
kt sane tu,aku kene mghadap buku jerr la..huhuhuhu
nk xnk..aku kene usahe XD
macm aku study sains..
cmne aku leh dapt A-...=.="

i must do it~ !!!!!

nasib baik aku xdek repeat ujian kete...~
alhamdulillah..^^
klu x...aku xdek mase agi la,,,
skunk ni aku kene sedia la sbelum aku pegi..
agipun aku dh dapt la kalender matrikulasi..
huhuuhu
wish me luck..^^v
 lalalala~
-tehah@sky-                              

Monday, 14 May 2012

saengil chukha hamnida nae chingu~ !!!

ehemm ehemmm...heheheh tkejut x~??
dh 18 tahun la kawan aku ni...^^v
alhamdulillah~
semoga pnjang umur n murah rezeki....XD
selamat hari lahir~!!!

'firstly', aku nk mntak maaf sbb hp aku rosak...=.="
mmg hp aku dh xleh nk hidup agi...T-T
sbb tu aku xleh antar masej atau call ko..~
mianhe chingu..hahahah~

pasni,hang nk smbung blajor kt utara ...T-T
aku lak kt area n.sembilan jerr
pas ni, la ni pi utare..jgn lupo teman2 kt n.sembilan ek..^^
okey...^^

jgn rsau...aku sentiase igt kawan2 aku..^^
trutamanye kwan rapat macm ko...>.<
aku nk trime kasih byk2 kt ko..
sbb jadi kawan aku sampai skunk..^^
thanks for being my fren~

mase kt plkn pun klu de masalah ,aku call ko..wlpn line xclear~
ko dgr masalah aku n nasihat aku...^^
thanks again...^^
mintak maaf la sbb aku xdek adiah nk kasi ko..~
huhuhuh
sorry ek~..

nah tuk hang~....>.<v



사랑내 친구 ~

aku arap dpt jumpe ko agi n dpat dgr crite2 ko agi~^^
semoga berjaya kt U ^^ semoga dpat capai impian ko ^^v

안녕~!!
  -tehah@sky-                      




Saturday, 12 May 2012

i love yamaha nouvo !!! XD

hahaha XD
tajuk kt atas tu aku suka kn motor yamaha nouvo...XD
heheheh,aku suke sejak aku pegi kt kdai 7-eleven..
aku trnampak motor nouvo yg de tulis nama pemilik motor tu..
motor coraknye agak cntik..XD

seriusly,aku asyik pndang motor tu....=.="
sampai aku tlupe nk beli apa bila dh sampai kt kdai 7-eleven...=.="
alamak..lupe lak nk boli apo..~

ohhyeee.....F.Y.I...
for your information...
yamaha nouvo ni prnah diiklan oleh TVXQ~!!!! >.<v 
wooww...~

ni gambar nyerr..diorg wat kt thailand...~^^

-tehah@sky-               

Friday, 11 May 2012

orang tu...orang ni..XD

walaupun kt skolah aku nk dikate kn pendiam...sbnarnye aku xdek la pendiam sgt..
aku suke bcakap...=.=" klu xcayo..,tnyo akk den...=.="

hahaha XD itu 'imej' aku tp bukan yg sebenar...
arap arap paham la...^^
aku mmg suke ngn orang bcrite...
xkesah la crite apa pun
tapi aku lebih suke org tu crite tntang kisah die...^^
tu aku mmg setia mndongar XD

ntah..aku pun xtau napo aku suke...=.="
klu kt plkn...de 2 orang yg suke bcrite kt aku...^^
sorang pompuan n sorang agi laki
klu aku de mase , aku dngar crite diorg...
kebiasaan aku selalu dngar crite drpd pompuan..
mklum la aku skolah pompuan

 kt plkn,  kali prtama  ngn laki suke crite kt aku...=.="
aku pun sotio la dongar..
klu pas meeting,die mesti de nk crite something kt aku..
die ni byk cakap gak ek...

tp aku kesah la cume aku rase 'kekok' la...=.="
lame lame tu aku dh biase la ngn die...^^
de mase tu die pun de luahla pe prasaan die thadap aku..=.="
aku trime die sbagai kawan aku
aku dan die adalah ketua komponi bgi wira n wirawati...

walaupun aku pun ada prasaan thadap die..
tp...aku nafi perasaan tu...=.='

-tehah@sky-               

Tuesday, 8 May 2012

keputusanku...

akhirnye...aku dh wat pilihan...
sama ada uitm atau matrik...
aku agak dilema la gak...=.="
mano satu nk pilih ni...=.="

mak ayah aku xsuke kos uitm..iaitu komunikasi n media..
senanye aku suke kos ni..T-T
akak aku pun xsuke aku ambik kos ni..
akk senior aku pun xgalak aku masuk kos ni...
nk tau apo sobab nyooo..
meh..den bri sobabnyoo..

                        1. kos ni byk mrantau..kt sano la kt sini..n bz xjumpe family..
                        2. kos ni kene pandai bodek n pndai bckap..=.="
                        3. kos ni xsesuai tuk aku...=.="

huhuhu,sedih tu xnafi la..
aku byk2 bdoa...spye aku tau jiwe aku lebih ke arah mane..
tbe tbe hati aku lebih ke arah akaun...so, aku wat kputusan ..
bahawa aku pilih matrikulasi...^^

matrik ni aku xleh main main kot..
yelah stahun je aku kt situ...
klu aku xlulus ,aku dtendang...=.="
ohhhh,,NO!!!!

tp aku arap sgt..aku dpt trus ke degreee..>.<
huhuhu,,aku kene buat btul2 la...
aku tau tahap aku mane...
aku xdek la pndai...

ye..aku sedar tu...

huhuhuhu,mcm2 prasaan ada..
ada takut la, nervous la...
xpe...
amma , appa..
one day , i'll make u proud...^^
         -tehah@sky-               



Thursday, 3 May 2012

xdek crite..crite je la.. XD

huhuhu..aku xdek crite nk update blog ni...=.="
tp..aku crite la tntang result aku mse UPSR,PMR & SPM..
http://www.emocutez.com

 UPSR n PMR...yg result maintain je dpt C...ialah SAINS..=.="
huhuhu,,xnafi aku mmg sedih sgt dpt C..
aku mmg minat sains ni..ntah mgkin xdek rezeki...
http://www.emocutez.com

mse aku ting.3 aku de mntak tolong kt kawan rpat aku..
kwan rapat aku ni mmg pandai sains...XD
aku xdek tusen sains...
jadi,aku mntak la tolong drpd die..^^
http://www.emocutez.com

tup tap tup tap...mase result PMR...
aku xsngka sains aku dpt C...=.="
mse tu aku mmg sdih sgt...T-T
dh pnat lelah kwan aku ajar aku sains...
aku mmg btrime kasih kt kwan aku...sorry ssgat...>.<
http://www.emocutez.com

mase aku ting.5 ...aku mmg study giler la...
agipun...kwan rapat aku blajar sciene stream..
aku blajar sains biase je..=.="
so...aku kene fokus btul2..XD

"kene fokus..kene fokus.."

ade la gak aku de mntk tolg drpda kwan aku dlm kelas ^^
klu aku mntk tolg ajar kt kwn rapat aku...tp die sciene stream bahh ..=.="
aku pun xdek tusen mase ting.5...agipun ckgu aku kasi byk latihan..
mmg aku suke la ngn ckgu tu~ XD
http://www.emocutez.com
tup tap tup tap...result SPM pun dh kuar...
walaupun result aku xbape cmerlang...aku trime seada nyee XD
tp...yg aku xsgka tu...sains aku dpat A-...XD
hahaha XD alhmdulillah...^^
well,sampai di sini sajo crite..^^
http://www.emocutez.com
 -tehah@sky-