Pages

Sunday, 20 April 2014

date with my lovely chingu..~

hello hello..test test....
hahah.okay..
hari ni aku agak excited
sbb aku dapat date ngn kawan kesyangan aku
serius dah bape tahun tak jumpe...

first2 tu rase rase segan tu ade gak..hhahhah
mianhae chingu
pas tu mula...crite crite...
start dari kul 11 lebih smpai kul 5 lebih la kot..
seriuss aku mmg amat rindu ngn kawan aku...
tinggi die 151 kot..~haha gua tak kn lupo
tapi sayangnyee....aku lupe nk tgkap gmbar ngn die T.T..
sadiss weiiiii

punye la syok sgt aku dgr crite die...smpai aku lupe nk tgkap gmbar ngn die..=.="

pas ni tak tau la dapat jumpe agi ke tak..
huhu
masing masing ade haluan sendri..
huhuh
well,that's all i want to share^^

ouhhh ado sedikit untuk kau kira..aku tak tau kau bace ke tak...

i always pray for our frienship since i knew you...hope untill jannah
love you,Syakira Sulaiman...heeeee

Wednesday, 16 April 2014

UMUR SEMAKIN MENINGKAT....

krikk..krikkk..krikkk
sampai skunk aku tak caye aku dah degree..=.="
upsr pmr spm dpt sesiput...
then dapat matrik...
result pun dpat sikit...T.T
gua ckap gua kurang pandai

but thanks to Allah..
memudahkan aku sampai ke degree..
alhamdulillah..
tambahtambah agi umurku semakin mningkat..
aku pun pikir gak mase depan..
blajar sampai degree..
pas tu cari keje
dah kumpul duit...
nk senangkan mak ayah dulu
adik beradik gua..
pas tu....ehemm ehemmm
hahah

panjang lagi perjalanan gua...
banyak lagi mase..insyaAllah...

Thursday, 27 March 2014

orang pendiam


hmmmm..orang pendiam ek..
dulu aku mmg pendiam..
pendiammmmm sangatt....
sampai susah nk ckap ngn org...
serius aku ckap wei..

tp skunk ni alhamdulillah,aku boleh la bcakap2^^
Thanks to Allah :)
Allah telah temukan aku seorg sahabat yg aku syg.
aku blajar dari die
well,aku blajar care ckap n style die.
ambik yg baik,,yg buruk buangkan

okey aku nak crite la..cmne rase seorang pendiam ni
teeehee
mase aku orng pendiam..aku tak tau nk ckap pe ngn org
tak dek idea nk ckap pe
n then rase sakit hati..
kdg2 mst nk salahkan org tu..
bayak pikir

well,actually salah sendiri gak..
sbb aku pendiam
tak byk cakap..
org akan naik bengang ngn kite kalu pendiam sgt..
kte tak tau pape dari someone

well,itu je la aku nk sampai

Sunday, 11 August 2013

GADUH

aku nk kongsi pasal gaduh..
http://eemoticons.net

bg pendapat aku,,,tanpe gaduh ni,mgkn kite xdek pgalaman..
kdg2 gaduh ni bleh jadi pgalaman..
bleh wat kite blajar sesuatu...
http://eemoticons.net

ade gak org yg gaduh ,masih xberbaik..
well,itu nk kate masing2 "pentingkan diri sendiri"
taknak ngaku kalah or taknak beralah...
http://eemoticons.net

mase aku kat skolah,byak kali la aku gaduh..
ade gak gaduh sbb xpuas hati..
ade gak gaduh sbb cemburu..
ade gak gaduh sbb salah paham..

tanpe gaduh ni,mgkin aku xbljar sesuatu..
mgkin aku pentingkan diri sendiri..
bak kate org la "normal la tu klu gaduh.dah lumrah hidup"
http://eemoticons.net

gaduh ni...kite dapt blajar ssuatu..
cmne nk baik semula..
cmne nk beralah
kite akan pikir balik tntang kbaikan org yg kite gaduh..

trutamenye,bile kite gaduh dgn org trsayang...
bile dh baik balik..smakin tmbah syang n btambah erat..
http://eemoticons.net

bak kate adik aku"maaf kan la die tu,die pun manusie sme ngn kite gak"
jadi lah orang yg pemaaf n memaaf^^





Saturday, 10 August 2013

PENDAMNYE AKU...

hmmmm,,,pendamkah aku?
aku rase..aku kdg2 pndamkn prasaan aku..
ntahlah,hati aku sllu cube nafikan prasaan suke kat die...
die pun ade prasaan sama ngn aku
tp,aku cube lari dri prasaan tu..
http://eemoticons.net

aku xnk tunjuk..
tp,bile aku pendam..hati aku rase sakit..
aku xtau cmne nk luah..
bile aku pikir blik,,lebih baik aku diam..
bile die dh jauh dr aku..hatiku tmbah sakit agi..
http://eemoticons.net

hmmmm,,mungkin aku bukan terbaik utk kau..
tp,aku cube wat terbaik bukn hnye tuk kau tp untuk aku sendiri..

bace je la..=.="

lame sgt xupdate blog aku dh berabuk la=.="
F.Y.I,aku xdpat masuk ipta tuk degree..
sedih tu mmg xnafi la
http://eemoticons.net

aku mmg down ssgat..n mase tu gak otak aku "blank"
http://eemoticons.net
dlm hatiku kate "wei,cmne ni...aku nk wat pe ni??"
huhu,aku wat rayuan..n aku harap rayuan tu dpat diterime la^^
slain rayuan,aku apply spa,uniten,unikl,n lastt
masuk diploma uitm balik...
http://eemoticons.net
ohhh my gucci...=.="

wat mase ni aku dapt UNITEN
alhamdulillah la^^
tp,bayaran agak mahal dooee=.="
aku dapt sorg kawan same ngn aku..
tp die ni civil,..
agpn aku xpasti,aku nk gi ke x...
bleh wat demam aku=.="
http://eemoticons.net

hmmmmm,xpe la..aku kene tabah la..
mane satu pilihan aku sbnarnye...

Saturday, 15 September 2012

SEDIH DOHH..~


assalamualaikm...~
huhuh,result UPS aku xbape okk T.Tv
rase nk nngis jeee..
 huuaaaa...~

xnafi laaa,aku jeles ngn org dpat 4 flat...
huhuhu,,
mak aku kate..
"tu lahhh main main agi.."
ermm,aku just diam jee...

sampai cikgu kawad aku pun tnye aku..
"result cmne..??"
aku xtau nk ckap ape ...
mak aku kate..
"xpe tehah,pasni wat betul betul..."
nasib baik mood mak aku okey..
klu x..mmg satu rumah kene kejar aku..skali bwak parang n cangkul..
yg best tu dapat pnampor free..=..="

PSPM ni aku kene wat betul betul...
bukan mudah nk dpat skor dohh.
yg penting usaha kite..
blajor blajor blajor...~!
akanku usaha blipat kali ganda~!!!
(kononnyerr la..=.=")
insyaAllah^^
-tehah@sky-