Pages

Saturday, 24 March 2012

3 , 2 , 1 ....

result SPM aku okokey ^^ alhamdulillah sumenye lulus bah~ XD
ermmm,,skunk ni aku kene pkir lak nak wat po strusnya~...
aku arap2 dapt kos bdang yg ssuai ngn aku~..

aku arap sgt xdpat bdang pguruan=.=" seriusly aku xminat lgsung jadi cikgu ni=.="
xtau lak nape aku xsuke=.=" ntah lahhhh..mmg aku xsuke laa XD
wlaupun mak aku srang guru...n mak aku suruh aku apply bdang pguruan..aku wat je la=.="
sbb itu khendak mak den =.="

ermmm,,aku nk critola (nk luahkan=.=")....aku tringat pesanan ank buahku prs kt plkn..

"klu kite xsuke ngn prngai org tu..cube kite nasihat kt org tu..
tp..klu prngai org tu xubah2...cube kite lak selesekn diri kite ngn prangai org tu"

okey,scare jujur la aku bgtau..aku xprnah dgar ayat cmni n ni kali pertama aku dgr...
mase ni ..aku de masalah ngn anak buah aku..jadi ank buah prs aku ni nasihatla kt aku...
bile aku pikir2 balik..btul gak kate2 die..

de gak org xsuke ngn 'org lembut' mcm aku
de gak org xsuke ngn 'org trlalu baik'  mcm aku

well,prangai aku cmni pun de org xsuke..aku agak rase sdih la..T__T
bgi aku,org yg xsuke ngn prangai aku tu..mkne..org tu xtrime ngn prangai aku T___T
mgkin org yg xsuke ngn prangai aku tu x selesa..aku paham^^
tapi...dah prangai aku cmni..aku dididik sjak kecil agi..xleh nk ubah =.="
 pepepun ...bak kate anak buahku..

"kite kene terime ngn prangai org,xkisah la same de baik mahupun buruk"
"klu kite trime ngn prangai org tu,maknenye..kite jage hubungan kite"

tu je lah yg aku igt~...pepepun aku ambik sbg pgajaran n pgalaman^^v

Monday, 19 March 2012

ermmm..tertanye tanye~..O.o

aku nk luah lahh ape yg tbuku dlm ati ku slame aku duk kt KSP (PLKN)...
ermmm...kdg2 aku trtanye2 kt diri aku...
xnafi..kt sane kene pndai wat kawan..
aku de sorang kawan yg aku selesa..dan aku mmg setia mndgr crite die..^^
kt mane mane pun kite brsame..
waktu malam lak..die sggup tggu aku balik dri meeting...sbb die de 'crite hot' nk kongsi ngn aku..
aku pun agak tkejut la..sbb die snggup tggu aku smate mate nk crite something kt aku..
aku on je..klu die nk crite..^^ aku mmg suke dgr org crite..
agipun aku ni jenis agak pendiam..dan aku perlukan teman yg byk ckp~..

aku anggap die mcm kawan baik aku..
tp...
lame lame tu..scare tbe2..die x rapat ngn aku..die xcrite ngn aku..
xnafi yg aku de rase sedih...
jadi...nk g mane2 pun aku sorang2...makan sorang2..jalan sorang2...
bile aku dlm keseorangan..aku rase xdek sape yg nk 'support' aku..
dlm dorm..aku nk crite pun xbrani..aku hnye crite kt org ttntu saje..
aku trtanye2 ..nape ngn aku.??
dlam dorm...hnye sorang jerr yg tlong masalah aku..org tu adalah PRS. ..XD
aku rse bsyukur sgt sbb de org tolong aku...
die setie mndgr masalah aku..^^
 bile aku dlm keseorngan..aku cube pkir positif..
kdg2 gak prasaan aku bcmpur baur~ T-T...jadi emosi aku xtentu arah..=(
mcm2 aku pikir....
pikir ni la ..
pikir tu la...
trutamanye ngn TANGGUNGJAWAB aku...

huhuhu..mmg 1 cabaran la bgi aku kt PLKN  ni..
slpas die xrapat ngn aku...aku trtanye2 ape slah aku..
bile dh bape ari , bape mggu...baru aku tau ape salah aku..
die jmpe aku scre 'face to face' dan die luahkan pe yg die xpuas ati sal aku...
tapi..die de 'org backup'...aku lak xdek sape yg 'backup' aku...agak sdih la mase tu..=(
ape yg die luah kt aku..de yg btul..de yg salah...
yg salah tu,aku nk 'explain'..tapi 'org yg backup' die potong ckap aku..
mmg aku sakit ati la...slame aku diam..slme aku sorang2..slame aku pendam masalah aku...
nasib baik pnyakit aku blum tahp krtikal agi =.=" klu x dh lame masuk hostpital =.="

tp at least..biarlah die luah sgale pe yg die xpuas ati sal aku..biar ati die cool la..
aku pun nk luah gakk..tp..mase tu trlalu singkat..bile aku pikir2 balik biarlah aku mgaku kalah..
agipun die anak buah aku...aku ptut kene beralah ngn anak buah aku..
sgale apa yg die luah kt aku..aku cube pbaikikn diri aku..

dlam mase tu gak..aku nk cube baik ngn die..tp aku xtau cmne nk baik ngn die..=.="
mcm2 care aku cube baik ngn die kot =.="
lamelame tu..aku pun dh mule okey ngn die^^...
mase ari trakhir kt KSP...ati aku agak ego nk tgur die....(dogil sgt =.=")
dlm ati aku kate "ishhhhh,bile la aku nk tgur die ni???"
bile die tgh bratur nk naik bas...baru la aku tgur die =.="
at least aku tgur gak ~...=p
 papepun aku dh okey la ngn die^^v





kejutkn ank2 buahku~

asslamualaikm^^ aku nk crite la mase kt kem plkn tu...
setiap pagi..aku mesti kene bngun awal..
lebih kurg kul 4.30 pgi aku kene bngun~...
kt sane..1 komponi de 2 blok tau...jadi..akunye komponi de blok S3 dan blok S4...
aku S4 mnkale penolong aku lak S3...

huhuhu..tp agak pnat la..X_X..
aku tido lmbat..bngun awal-__-" de mase tu aku bngun lmbat sbb aku trlalu pnat sgt~
disbbkan aku bngun lmbat..ank2 buahku pun bngun lmbat -__-"
aku tido lmbat sbb kdg2 de meeting~...kdg2 aku kene pstikan ank buah aku tido-_-"
agak mncabar bgku~..

de mase tu gak..ssah gak nk kjutkan anak2 buah aku ni-__-"
nk kate 2 , 3 kali aku kjut pun xbngun2 -__-"
JADI....dengan care mudah dan ringkas...
aku ambik tray dan ape agi...aku KETUK la....XD
niat aku hnye nk kjut dan standbye tuk aktiviti~..
tp..skunk ni aku rase rndu lak nk kejutkan ank2 buah aku T__T..
kt umah pun aku dh trbiase bngun awal tnpe gune loceng -__-"


Saturday, 17 March 2012

mendaki bukit~ T-T...

hahahah..aku nk critela pgalaman aku bile mndaki bukit..
aku sbg 'squad leader' msti ke dpan skali-_-" jadi ank2 buah aku duk blkang aku..n ass. aku kt blkang skali...
sume pelatih masuk hutan tuk mndaki bukit XD
mulemule tu still okey agi...lamelame tu dh pancit -_-"
tp..lawaknye yg pancit tu...aku la orgnyerr-_-" 'squad leader' lak tu..aku rse malu laa T-T..
cikgu ckp "ape ni..muke je ayu.."
dlm atiku dh mmbare bile cikgu ckp cmtu~...klu leh aku nk cmpak jerr kasut boot kt cikgu tu~..
cikgu tu bkan tau aku wat pe sblum aku mndaki bukit...aku bngun awal kul 3 pagi tuk kjutkn anak buah aku tuk qiammulai..tu pun pmntaan drpd ank buah aku..dan aku tmankan anak buah aku kt surau..
hanye dua org jerr nk qiammulai...=.="

sume pelatih kene pakai baju full loreng..huhhu
ohhhyee,,agipun sume pelatih akn tido kt situ..tp xjadi sbb de halangan..huhuh
jdi..kitrg pndaipndai la wat khemah kt situ hnye smntare =.="
smbil ktrg mndaki bukit ktrang kene kutip ape yg de kt sane~...mcm bunge ke daun ke ranting ke..
tujuannye tuk prtndingan model...^^v
kitrang(wirawati bravo) dpt naib johan~!!! hahahaha XD

glitter-graphics.com

Friday, 16 March 2012

LANGKAHku YG TRAKHIR...=(

huhuhu...ari ni aku tamat PLKN kump 1 siri 9/2012...
de rase sedih..de rase gembira...
tp yg PALING sedih mase tanggal pemakai pangkat..=(
tnggungjwab aku sbg ketue sdah selesai..(dgelar sbgai bekas ketue XD)
dan mase tu gak..aku x nangis..(dlm hati nk nngis)..aku mntk maaf kt ank2 buah aku..
tpi...de sorang tu aku xbrani nk tgur...tp dlm hatiku cube nk tgur tp xbrani(menggong-__-")
bile aku pikir2 balik, aku squad leader..aku ptut mulekan dulu..aku kene beralah ngn anak2 buah aku..
pas ni mgkin aku xjmpe die agi..

papepun KENANGAN PLKN xkan aku lupe~!!!
kt bawah ni adlah gmbar2 kt ksp..
ni lah anak2 buah aku..^^mse ni 'rollcall' kitrg d bnarkn pakai baju 1malaysia^^

ni penolong BRUTAL aku..XDdielah garang n mmg caring tp die xnk tunjuk -_-"  mse ni jamuan trakhir^^

ni penghuluwati^^ die lah yg byk bri nasihat kt aku tuk jdi pemimpin^^

ni ank buah aku..same dorm..die lah setia mndgar masalah aku n tolong aku^^
maklumlah die ni PRS same ngn aku XD

ni pun ank buah aku gak..die ni jenis smangat dlm pepe aktiviti^^ aku mmg tabik spring kt die XD

de byk agi gmbar2 kt ksp~..
RIBUAN TRIME KASIH KPD ANAK2 BUAH AKU YG TLAH BERI KERJASAMA NGN AKU
AKU SAYAAANNNGGGG SGT NGN KORANG~!!!XD