Pages

Sunday, 22 April 2012

handphone....~

setelahku tau keputusan spm..aku hanye diam jerr..
huhuhu..pahampham la sape yg tau keputusan aku..T-T
papepun aku tetap trime ^^
http://www.emocutez.com

aku xmntak papepun drpd mak ayah aku pas keputusan spm..>.<
aku hnye diam je la...
http://www.emocutez.com
"i'm just sit down n keep quiet=.="

sebelum ni aku ada la gak nk beli 'something'' pas keputusan spm..
aku nk beli handphone baru..
sbb hp lame tu,,dh ngokngek..huhuhuh
nk tau hp cmne tu....tgok kt bwah ni..
aku suke warna BIRU...nokia n9

senanye..de tiga pilihan warne,,merah , hitam dan biru
hahaahha XD...bile aku pikir2 balik...
kelakar lak aku nk sgt hp ni...=.="
aku kate kt diri aku....
"tuiihh, dalam mimpi jeee la tehah a.k.a in my dream..."
http://www.emocutez.com

so..aku just diam je lahh..tambahtambah agi ngn rsult aku..=.="
huhuhu...tapi ari ni lak..
adik aku dan ayah aku gi term diam diam ...(klu leh aku nk ikut skali)

tup tap tup tap...ayah n adik aku dh balik..
ayah aku kate kat aku ...
"tehah.. tehah nk hp cmne?? "
riak muke aku...cmni..
http://www.emocutez.com
aku agak pelik la ngn ayah aku ni..=.="
aku bgtau la nokia n9..
ayah ku bgtau..
"uit..mahal tu dik oit..abah dh tgok la harga kt term.."
"nokia n8 pun mahal gak~..."
nk tau bntuk rupo nokia n8?? tgok kt bwh ni..

de gak warne biru...>.<
ia lebih kurang sama dgn nokia n9...
hahaha,,,ayah aku kate kt aku..
"nokia n9 dan n8...abah xkan beli pun..."
dalam hatiku kate...
"alaaar, xpe la..agipun mahal...T-T "
http://www.emocutez.com

ayah aku kate agi...
"tapi abah akn beli hp smsung 'y' ..."
aku punnn ek...???
http://www.emocutez.com

aku pun xtau jenis hp cmno tu...
aku pun cari la kt google..
nk tau rupenye..
rupenye cmni...

ermmm,,hp ni sama jenis ngn hp kawan aku kt plkn..
(aku adalah perampas & pemulangan hp di plkn XD)
bile aku pikir pikir balik...
boleh tahan la hp ni..
aku kate kt ayah aku...
"tehah on jerr ...tp tehah xpakso "
http://www.emocutez.com

-tehah@sky-


Tuesday, 17 April 2012

motor baru~!!!XD

hahahaha,,dpat motor baru...~senanye,,motor tu tuk akk den =.="
motor gear...bkan motor tnpa gear..
huhuhu..
http://www.emocutez.com
tension den..=.="

tambah2 agi.. motor tu warne putih + biru..>.<
mmg aku suka la klu ade colour BIRU ni..klu tambah wrne KELABU/SLIVER agi smart kot..
http://www.emocutez.com

huhu,,,tp malangnye motor tuk akk den...=.="
motor tu akn bawak ke arau....
almklum la..tmpat UITM akk aku agak jauh kot dr tmpat umah sewanya..
akk mmg layak dpt motor tu...=.="
http://www.emocutez.com
pham..pham..~

aku xbape suka bawak motor gear ni..
aku lebih suka bwak motor tnpe gear..
walaupn agak berat motor tnpe gear ni..
ia boleh wat aku turunkn brat badan...XD
http://www.emocutez.com

okeyla,,smpai di sini sajo la..nnti den tmbah jeles lak..=.="
adioooss amigooo..~
http://www.emocutez.com

-tehah@sky-

Sunday, 8 April 2012

HIDUPKU SBAGAI WIRAWATI S423...

ehem ehemm...S423 adalah no indek aku di kem ksp..setiap pelatih mesti de no indek msing2^^
aku akn critekn pgalaman aku kt kem ksp (PLKN)^^..
okey,aku crite sbelum & semasa plkn..
http://www.emocutez.com
sebelum masuk kem plkn :- 

♫ ~ beli barang2 kperluan tuk plkn XD
♪ ~  tpikir pkir sape la yg sama dpt ngn aku.. 
♫ ~ xdek 'feeling' langsg nk gi kem...T-T
http://www.emocutez.com 



mggu pertama , kedua , ketige dan strusnyee.....:- 

♪ ~ mase hari pertama,aku agak rase kekok..pndang sana pandang sini..
♫  ~ kat sane mmg kene pandai cari kawan la...lame2 tu dapat la kawan^^
~ aku dlantik sbagi ktue komponi smntara dlm 2 mggu..tp xsmpai 2mggu ada temuduga scare mngejut =.="
♫  ~ aku dapt ktue komponi BRAVO...dan de majlis pemakaian pgkat..^^v  
http://www.emocutez.com




♪ ~ mulemule aku dpat 48 anak buah aku (ceh,dh de ank buah la XD)..pas bape hari..aku dpt 44 ank
       buah sbb  dikecualikan..
♫ ~ first2 aku mmg xknal la prngai2 anak buah aku ni..lame2 tu...tunjuk la "IMEJ SEBENAR" 
        diorg..=.="
~ stiap pagi pd kul 4.45,aku kene bngun awal kjutkan anak2 buah aku tuk solat , mandi n ready tuk aktiviti..
♫ ~ kdg2, diorg ni 'malas' nk bangun =.=" scre mudah n ringkas aku ambik tray makanan , aku 
        KETUK..=.="
        itulah care aku nk kejutkan anak2 buah aku XD
♪ ~ waktu malam lak,,de gak org nk meggi =.=" (sbnarnye ckgu xkasi makn meggi wktu malam) 
       hahaha tp diorg laparkan..aku kasi la diorg makan..kesian lak..klu ikut care aku..makan meggi 
        smggu skali jerr XD
 ♫ ~ klu anak2 buah wat salah..aku gak yg kene T_T..huhuhu,agak mncabar bgi aku..
 ♪ ~ kdg2 jadual agak ketat la gak =.=" pape pun aku kene alert maaa T-T

aktiviti yg sukar nk lupe XD :-

okey,aktiviti yg pling best skali...
mengembare halangan
mnembak gune m16
wirajaya
aktiviti dlam kelas XD
aktiviti care bentuk 1 MALAYSIA (blajar sjarah kot =.=")
sume ktua komponi pegi Pahang..tuk alumni PLKN (BEST~!! XD)
http://www.emocutez.com

mase hari trakhir kt kem...de majlis "pencen pangkat a.k.a tggal pmakaian pngkat"
sedih tu xnafi la.. 
http://www.emocutez.com
yelahh,pasang lagu sdih..mane x nyerr nngis..tp jiwaku kental XD
well,untung tau sape dapat plkn ni..dapat pgalaman "ERTI HIDUP"
dapat blajar mcm2 kt plkn ni..soo,sampai dsini sajee la..
sekian trime kasih~ ^^
http://www.emocutez.com

-tehah@sky-    
 

Saturday, 7 April 2012

PERLU KE 'COUPLE' DLM HIDUP???

ermmmm,,perlu ke couple dalam hidup???
ni la persoalan yg slalu trtnye tanye dlm otak aku...
well,kt kem plkn mmg cnfrm la mesti ada org saling suke sama suke..mmg xnafi la..
but kt kem plkn hnye 3bulan jerr bahh,,bak kate cikgu aku 
"cinta kontrak 3 bulan =.="
http://www.emoticonizer.com
aku pun ada suka kt 'someone' kt kem tu...but aku xnak tunjuk sgt...
dalam dorm aku pun asyik crite sal lelaki...
tp aku xkisah la sbb mmg dh lumrah^^...
ramai la gak wira nk mntak no aku..tp aku xlayan=.=" aku just kasi no aku kt org trtentu jee>.<
ermmm..mcm2 pendapat org tntang couple ni..
http://www.emoticonizer.com
de org kate...dapat pgalaman ...
mksudnye kite dpt blajar ssuatu yg baru...

de org kate lak...couple ni hnye melekakan kite..
well,,mmg btul pun..but ia tgantung pada org tu cmne..
klu org tu mmg 'sayang sangat smpai mati' kt psangannya mmg payah larr...
org tu 'lupe diri'..


klu org tu sayang kuarge , kawan ,  pasanganya..n pandai nk handle masa dlm hidup org tu
tu nak katekn 'xlupe diri'..
aku suke ngn cara cmtu..baru la seimbang^^
http://www.emocutez.com

tapi..de la sorg mamat ni...mamat ni sama plkn ngn aku..
pas tamat plkn..mamat ni asyik msj n call aku jee =.="
aku pun naik bengang la gak
yelah,,mase aku tgah 'sleepy beauty'http://www.emocutez.com pun mamat ni kaco aku...
mmg aku xsuke la...org kaco aku time2 cm ni >=(
mamat ni pun luah la prasaan yg sbnar kt aku...
punye laaa...ayat 'jiwang karat'..
dlm ati aku kate :
"akhhtuihh,,,ko igt aku akn cair ke dgn kate2 'jiwg karat ko tu"
tolong la..aku dh sempoi2 kwn ngn mamat ni kt plkn...
dan mamat ni luah prasaan sbnar kt aku...wat aku kekok la..
http://www.emocutez.com

 aku wat xlayan jerr ngn mamat ni...sorry la.."ko bukan yg aku nak"

p/s : sorry la klu ayat kasar2 =.="
-tehah@sky-

Tuesday, 3 April 2012

OHHHHYEAHHHH~!!!!!XD

hahaha XD ari ni mood aku happy..sbb aku lulus ujian kom. yg..kali ke-due =.="
hohoho^^ at least aku lulus bah~
mase ujian kali pertama aku dpat....37/50...
punye la aku frust sngt..
http://www.emocutez.com

mak ayah aku pun mmbebel lahh kt aku =.="...
aku hnye mmpu mndgr dan diam saje ~..
pas mak ayah aku mmbebel kt aku...
aku mmg wat byk kali la bace buku n wat latihan...
siang malam aku jadi 'burung hantu' (wat smntare jee)
http://www.emocutez.com

hari ni...mrupakan ujian kom yg kali ke due...
sooo,,aku out laa ape yg trbuku kt ati aku ni~ XD
aku dengann jawabnyee...tgok kt bawah ni..
http://www.emocutez.com

tup tap tup tap....aku lulus gak akhir nyerr~!!!!! XD
alhamdulillah..aku dapat 47/ 50 >.<~!!!
aku agak tkejut la gak~...mlonjat kot~ ...37 trus ke 47..^^v
ini la hasil aku...siang malam aku mghadap buku n wat latihan jerrr =.="
http://www.emocutez.com

tapikann..sblum tu..mse aku tggu giliran aku tuk dftar..aku nmpak spasang kembar..
aku rase mgkin sebaya ngn aku kot..ohh,yg kembar tu due2 pompuan..
tringat lak aku kt plkn..T-T..aku pnah cari psal ngn kawn aku XD
kawan aku ni de kmbar....tp yg malangnye..kawan aku yg dpt plkn..yg sorg kmbar agi xdpt..
ermmm,,aku rindu lak ngn kawan aku yg aku pnah cari pasal T-T..
http://www.emocutez.com

-tehah@sky-